Asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a declarat pentru RoHealthReview.ro și Sănătatea TV, că media zilnică de teste la cerere pentru depistarea noului coronavirus, realizate în unitatea medicală, este cuprinsă între 50 și 100.

“ Sunt foarte multe teste care se fac pentru pacienții suspecți sau pentru cei care au simptomatologie și se prezintă la Institutul ’Marius Nasta’, prin urmare, testarea la cerere se face pentru un număr limitat de programări pentru că prioritar sunt pacienții simptomatici”, a precizat asist. univ. dr. Beatrice Mahler.

Aceasta a mai spus că marea majoritate a persoanelor care solicită testarea la cerere fac acest lucru pentru a putea pleca în vacanțe și a părăsi România pentru o perioadă de timp.

Întrebată care cât la sută din teste sunt pozitive din totalul celor realizate la cerere, reprezentanta Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a spus că acestea au procent foarte mic.

„Nu avem mai mult de două-trei confirmări pozitive de teste într-o săptămână, dintre pacienții care solicită testarea la cerere”, a precizat asist. univ. dr. Beatrice Mahler.