Dr Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că direcțiile de sănătate publică au transformat confirmarea, supravegherea şi gestionarea pacienților cu simptome de COVID-19 într-un coșmar. Şi asta pentru că cei de la DSP nu răspund la telefon.

“Am pacienți care sunt simptomatici, au simptome de COVID-19 și contact cu pacient bolnav. Și îl pun să sune la 112 ca să vine să îl testeze. Cei de la 112 spun: nu noi venim, DSP-ul trebuie să vină să vă testeze, sunați la DSP. Și în momentul acela s-a rupt filmul. Pentru că la DSP nu răspunde nimeni niciodată”, a semnalat medicul de familie  Sandra Alexiu.

Ce fac bolnavii

Întrebată ce fac pacienții săi în situația aceasta, medicul a dat exemplul unui bolnav taximetrist.

“ Și-a luat toți colegii la rând, până a găsit pe cineva care are o pilă și i-a dat un număr de telefon de la DSP  Ilfov. Și a sunat la doctorul acela. Alții, nu știu ce fac. Taximetristul este simptomatic, de cinci zile. Ar fi trebuit să sune mai demult, dar nu se simte chiar așa de rău, e tânăr, nu are comorbidități. Dar trebuie să stea acasă, trebuie să obțină concediu, iar pentru acest lucru trebuie să fie în evidență, să dea date cu toți contacții. Pacientul acesta are doi vârstnici în casă. Pacienții mei sunt toți, știu ce are fiecare. Riscă”, a explicat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov.

Chiar dacă are simptome, pacientul taximetrist nu știe sigur dacă are COVID, pentru că nu a fost testat.

“A fost la mare, a mers într-o mașină cu o persoană pozitivă, fără măști, fără nimic. Și el este răcit, a făcut febră, nu are gust, nu are miros.  Are toată premisele, sunt sigură că va fi pozitiv, dar trebuie să îi facă cineva testul acela”, a spus medicul de familie.

Potrivit acestuia, deocamdată, pacientul respectiv ia paracetamol, pentru febră și pastile de supt.

Deciziile legate de pacientul cu simptome COVID-19, în mâinile unui DSP care nu poate fi contactat

“Tratamentele pentru COVID-19 sunt pentru situațiile pentru care există factori de risc sau ajung la niște complicații. Nu știm dacă omul ăsta are pneumonie, nu am făcut radiografie, nici măcar nu tușește, el este doar un pic răgușit.

Toate aceste lucruri trebuie să le gestioneze DSP-ul, iar DSP-ul nu este în stare să le gestioneze. La DSP se hotărăște testul, dacă este de internat, îi alocă loc de internare. Toate lucrurile trebuie să le facă DSP-ul”, a spus Sandra Alexiu.

“E un coşmar. În fiecare zi o luăm de la capăt”

Potrivit Sandrei Alexiu, DSP-ul ar trebui să facă pentru fiecare situație în parte niște proceduri.

“Eu am trimis mail la DSP, ca să ne spună cum trebuie să procedăm pentru fiecare pacient în parte. Nu știm ce să mai facem. Nici eu nu pot sta numai cu telefonul la pacient și el la mine. Degeaba sun la DSP, pentru că evident, nu îmi răspunde nici mie că este același număr de telefon. Call center nu au. Nu fac față la câte telefoane primesc, e un coșmar. În fiecare zi o luăm la fel de la capăt. Am început să scriu mailuri, să îi ajutăm, să le dăm persoanele care sunt de contact, cu CNP-uri, cu numere de telefon, dar nu am confirmare dacă persoana este pozitivă sau nu. Nu răspund la mailuri. Este coșmar”, a spus medicul.

Potrivit medicului de familie,  dacă o persoană, se simte rău, nu răspunde DSP-ul, sună la 112 degeaba, pentru că cei de la 112 au spus că nu ei testează, ci DSP-ul.

“ Până acum, am avut cazuri, i-am pus să sune la 112, au sunat și au venit, fie i-au luat la spital dacă au fost grav, fie i-au luat la testat. Acum, nu îi mai testează. Îi trimit la DSP, unde răspunde nimeni”, a adăugat medicul de familie.

Sandra Alexiu este de părere că dacă nu se reformează DSP-ul, “tot așa o să o ținem” și vor exista oameni care “se decompensează, care vor începe să facă niște complicații, tot așteptând un telefon”.

Răspuns de la DSP, pentru medicul de familie: Contactaţi medicul de familie

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov a explicat că în Bucureşti, colegii săi de la Patronatul Medicilor de Familie au făcut o procedură, în care să adune medicul de familie declarație de la pacient pentru concediu,  să trimită la DSP pe mail și să aștepte avizul acela ca să poată să acorde concediu pacientului COVID-19.

“Medicii au primit cele mai stupide răspunsuri de la DSP București. Au primit mail înapoi, vă rugăm contactați medicul de familie. Deci, medicul de familie a trimis mailul și răspunsul acesta a fost: vă rugăm contactați medicul de familie. Am pacientă internată la Victor Babeș, soțul ei acasă, contact. Iese azi din carantină, mâine trebuie să se ducă la serviciu. Am trimis la DSP mail pe aceeși procedură, cu toate actele. I s-a răspuns: vă rugăm să vă uitați pe site-ul DSP care este procedura”, după cum a afirmat  medicul Sandra Alexiu.

Aceasta a explicat că la DSP-ul se face de gardă, o persoană care trebuie să fie non-stop, dar cu toate acestea nu răspunde nimeni.

“Dintotdeauna DSP are serviciu de gardă. Direcția sanitară nu poate avea program fix, de opt ore. Au TESA, persoane cu hârtiile, dar există personal care face gardă la DSP, dintotdeauna.  De patru luni vorbim despre asta și degeaba vorbim. Au refuzat informatizare. Până acum, făceau și call center și tot ce vor. Este coșmar. Nu credeam să ajung să trăiesc așa ceva”, a adăugat medicul de familie.