Excesul de piele nu constituie doar o problema estetica, ci si una functionala

0
368

Scaderea excesiva in greutate ca urmare a procedurilor de chirurgie bariatrica, a dietelor indelungate sau a practicarii unui program intens de exercitii fizice face ca tesuturile subcutanete sa isi piarda din elasticitate, producand astfel aspectul de piele lasata, care atarna. Potrivit specialistilor, excesul de piele atrage nemultumirea persoanei fata de propria infatisare, acesta poate ingreuna activitatile fizice chiar si mersul pe jos. De asemenea, exesul de piele reduce mobilitatea si creste riscul de infectii si micoze la nivelul tegumentelor.

Toate aceste probleme pot fi remediate printr-o serie de interventii din sfera chirurgiei estetice, cum ar fi lipectomia, abdominoplastia, liftingul coapselor, al feselor, liftingul sanilor si al bratelor.

Reconturarea corporala, dupa pierderea masiva in greutate, imbunatateste considerabil starea psiho-emotionala a individului, avand un impact pozitiv si asupra formei fizice.

Reconturarea corporala presupune un plan integrat, personalizat in functie de necesitatile fiecarui pacient, care include de obicei o serie de interventii chirurgicale estetice pentru indepartarea excesului de piele si grasime ramas in urma procesului de pierdere masiva in greutate. in final, rezultatul este un corp mai armonios, de la caz la caz. De retinut, in cazul acestor interventii, este ca pot aparea anumite cicatrici postoperatorii, care, de cele mai multe ori, pot fi mascate printr-o vestimentatie adecvata. in plus, pacientii trebuie sa stie ca aceste operatii nu pot imbunatati calitatea pielii ramase postoperator si nici nu vor sterge vergeturile existente.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentNicolae Banicioiu: Programul de cooperare intre MS si Clinica San Donato va continua si il vom dezvolta la nivel national
Articolul următorProf. dr. Catalina Tudose: Serviciile specializate in psihiatrie sunt in continuare un deziderat