Examinarea picioarelor persoanelor cu diabet si recomandarea de pantofi speciali pot preveni amputatiile

0
21

Complicatiile neuropatiei diabetice duc la aparitia piciorului diabetic, care netratat corespunzator duce in final la amputare. Tocmai de aceea, in opinia medicului Alin Ştirban este importanta diagnosticarea timpurie a afectiunii.

„Orice pacient care ajunge pe mana chirurgilor este un pacient unde noi, ca si medici internisti, nu ne-am facut datoria complet. De ce trebuie sa se ajunga la picior diabetic cand noi putem sa prevenim din timp aceasta boala?”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro, prof. dr. Alin Ştirban, presedinte al Asociatiei Germano-Romane pentru Studiul Complicatiilor Diabetului.

O atentie deosebita trebuie acordata de catre medici picioarelor diabeticilor. Este recomandat ca acestea sa fie examinate foarte bine la fiecare vizita a pacientului.

Ad in title

in comparatie cu Germania, tara in care medicul Alin Ştirban profeseaza in prezent, Romaniei ii raman inca o serie de pasi importanti de urmat.

in ceea ce priveste informarea in privinta pantofilor speciali pentru persoanele cu diabet, in opinia medicului Alin Ştirban, aceasta este datoria in special a medicilor diabetologi care, atunci cand fac cursuri pentru pacienti cu diabet, trebuie sa ii si sensibilizeze in aceasta directie.

Articolul precedentDr. Helga Zeller-Ştefan: in Germania, statistica arata ca sunt in jur de 7 milioane de oameni cu diabet, cifra care include si diabetul nedepistat
Articolul următorSanatateaTV.ro este alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in tragedia dintr-un club din Bucuresti