Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila din Bucuresti” s-a desfasurat in data de 25 iulie, in conditii optime, respectandu-se graficul stabilit.

Dupa expirarea timpului alocat examenului, lucrarile au fost corectate pe loc, cu candidatii in sala, utilizandu-se un sistem informatic, ce a permis fiecarui candidat sa afle la iesirea din concurs, ce punctaj a obtinut. in 2012, concurenta a fost una record, cinci candidati pe un loc finantat de la buget, fiind cea mai mare de dupa anii 90 incoace.

„Cred ca toti absolventii de liceu si-ar dori, in principiu, sa ajunga la o universitate de prestigiu, precum UMF „Carol Davila”, in conditiile in care, fiind buni, ajung la locurile bugetate si atunci fara indoiala, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezinta o dificultate prea mare. Scopul lor numarul unu este sa se formeze foarte bine, sa fie competitivi, iar intr-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, a declarat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.

in ceea ce priveste facilitatile de invatamant pe care UMF Carol Davila le pune la dispozitia studentilor, rectorul acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, sustine ca acestea „sunt mai bune chiar si fata de alte universitati din Europa de Vest”.

Valoarea universitatii este data de resursele umane si materiale de care aceasta dispune. „Avem o multime de spitale care sunt clinici universitare in toate specialitatile, avem un numar mare de cadre didactice care sunt performante si doritoare sa formeze generatii de studenti.

Astfel, in momentul in care ei termina facultatea si isi iau licenta, daca ajung in postura de a fi contracandidati cu colegii lor din tarile Europei de Vest, foarte adesea, absolventi de-ai nostri castiga concursul si se claseaza pe primele locuri. Acest lucru dovedeste valoarea invatamantului de la UMF Carol Davila, volumul mare de notiuni pe care studentii il acumuleaza in cei 6 ani de studiu si ca urmare performanta lor in orice sistem medical din Europa sau din afara Europei,” a conchis rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probei scrise.