Eugen Nicolaescu, la conferinta nationala a medicilor de familie

0
174

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a participat, la Braila, la deschiderea lucrarilor celei de-a patra editii a conferintei nationale a medicilor de familie, care a avut drept tema „Medicina de familie, prima linie in asistenta medicala”.

Eugen Nicolaescu le-a multumit, cu aceasta ocazie, medicilor de familie pentru ajutorul pe care l-au acordat in ceea ce priveste implementarea programului de evaluare a starii de sanatate in Romania.

„La acest sfarsit de mandat, cele mai insemnate rezultate in relatia cu cetateanul roman sunt in domeniul medicinii primare. Programul de evaluare a starii de sanatate este un lucru extraordinar, pentru care va multumesc si va raman profund recunoscator”, a spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca medicina de familie a ajuns, in momentul de fata, acolo unde ii e locul, dar cel mai important este faptul ca medicii de familie din Romania, peste 11.000 la numar, au reusit sa fie o echipa.

„Sunt trei mari prioritati pe care mi le-am stabilit in acest mandat. Unele sunt indeplinite, iar altele sunt pe drumul cel bun. Ma refer la medicina de familie, care a fost si este o prioritate. La medicina de urgenta, care in cea nai mare parte este finalizata si la o regandire o reevaluare a infrastructurii din sistemul sanitar, mai ales in cel spitalicesc, care din punctul meu de vedere s-a pus pe fagasul pe care trebuie. Ramane ca cei care vor veni dupa noi sa inteleaga ca aceste lucruri trebuie duse mai departe”, a mai spus Nicolaescu.

Conferinta nationala a medicilor de familie, care a avut drept tema „Medicina de familie, prima linie in asistenta medicala”, s-a desfasurat la Braila, in perioada 9-11 octombrie, iar la eveniment au participat peste 300 de invitati din intreaga tara.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAncheta in cazul unui tanar decedat dupa o operatie de apendicita
Articolul următorUn nou tratament impotriva cancerului