Endoscopia digestiva – mod de lucru

0
50

Endoscopia digestiva se foloseste pentru a depista toate afectiunile cu o expresie la nivelul mucoasei sau modificari anatomice potentiale generatoare afectiuni in vecinatatea lor apropiata.

„Explorarea endoscopica poate fi prelungita cu ajutorul unei pastile endoscopice care poate patrunde in tubul digestiv”, ne-a relatat Prof. Dr. Niculae Iordache, medic generalist cu competente in endoscopie la Clinica Academica.

Endoscopia digestiva exploreaza tractul digestiv si este de doua feluri: superioara, care exploreaza esofagul, stomacul si duodenul si inferioara sau colonoscopia.

O endoscopie digestiva superioara este cea mai buna cale de a examina esofagul, stomacul si duodenul. Spre deosebire de celelalte metode de investigare, endoscopia permite si realizarea biopsiei pentru determinarea prezentei helicobacter pylori, care se crede ca este cauza principala a ulcerului gastric si duodenal. Cancerul poate fi detectat cu ajutorul endoscopiei sau poate fi exclus acest diagnostic cu ajutorul endoscopiei digestive.

Articolul precedentGermenii au capatat imunitate la antibiotice
Articolul următorCriza in sistemul bugetar, avalansa de greve in sanatate