Endoscopia digestiva, investigatie medicala sigura si eficienta

0
157

Endoscopia este un procedeu medical de importanta majora in diagnosticarea afectiunilor legate de sistemul digestiv. Endoscopia este procedeul de explorare detaliata a esofagului, stomacului si primei parti a intestinului subtire (duodenul) cu ajutorul unui aparat numit endoscop. Traseul urmat de endoscop este urmatorul: se introduce prin cavitatea bucala si apoi urmeaza drumul firesc catre esofag, stomac si duoden.

„Cu ajutorul endoscopiei se pot vedea ulceratiile, inflamatiile, tumorile, infectiile sau sangerarile de la nivelul tractului digestiv superior. Se pot preleva tesuturi (biopsie), pot fi indepartati polipii si se pot trata hemoragiile de la acest nivel al tubului digestive”, spune dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului de Pneumologie a€œMarius Nasta”.

Endoscopia poate dezvalui probleme ce nu sunt descoperite cu ajutorul radiologiei si uneori poate fi de ajutor in a elimina necesitatea unei interventii chirurgicale exploratorii. Cancerul poate fi detectat cu ajutorul endoscopiei sau poate fi exclus acest diagnostic cu ajutorul acestei metode de investigare. De regula, inainte a se realiza endoscopia se efectueaza medicatie antialgica si/sau sedativa in scopul cresterii confortului explorarii si in acest caz este recomandabil ca pacientul sa vina insotit. Durata explorarii propriu-zise este de 5 -7 minute. in timpul endoscopiei se poate efectua si testul HP (Helicobacter Pylori) si se pot preleva biopsii daca este necesar.

Articolul precedentAstazi are loc lansarea DOBROGEA – BENECOL, painea care scade colesterolul
Articolul următorTargul de joburi medicale ,,Cariere in alb a€œofera salarii intre 1.000 si 10.000 de euro in strainatate