Premierul Emil Boc a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca dr. Raed Arafat este binevenit sa revina in Ministerul Sanatatii sau sa participe la elaborarea noului proiect de lege privind reformarea sistemului sanitar romanesc, daca va dori acest lucru.

De asemenea, ministrul Sanatatii Ladislau Ritli a tinut sa precizeze ca il asteapta pe dr. Raed Arafat sa colaboreze la noul proiect privind organizarea si functionarea sistemului sanitar romanesc, el fiind in acelasi timp si seful Comisiei de urgenta a ministerului.

Dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD si-a dat demisia din functia de subsecretar de stat din Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii.

Totodata prim-ministrul Romaniei l-a mandatat pe ministrul Sanatatii sa formeze o echipa care sa redacteze un nou proiect de lege privind sanatatea, echipa din care nu vor lipsi reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, societatii civile, sindicatelor, patronatelor si Colegiul Medicilor.