EMA va face săptămâna viitoare o recomandare referitoare la vaccinarea cu serul produs de Johnson & Johnson

0
50

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să facă publică săptămâna viitoare o recomandare cu privire la vaccinul anti-COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), a cărui administrare a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri grave de cheaguri de sânge, informează AFP.

„EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă o acţiune de reglementare este necesară”, au declarat reprezentanții EMA.

EMA „prevede în prezent să publice o recomandare săptămâna viitoare”, rămânând deocamdată de părere că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile de efecte secundare.

Ad in title

Vaccinul monodoză produs de Johnson & Johnson este autorizat (sub numele de Janssen) în Uniunea Europeană, dar până acum nu a fost administrat.

Compania a decis să amâne livrările în Europa, unde vaccinul său a fost cel de-al patrulea care a obţinut autorizarea din partea EMA, luna trecută.

” În timp ce examinarea sa este în desfăşurare, EMA rămâne de părere că avantajele vaccinului în prevenirea COVID-19 prevalează asupra riscurilor de efecte secundare”, a precizat agenţia europeană.

Articolul precedentINSP: Bucureștiul și alte patru județe, peste 38% dintre cazurile de COVID-19
Articolul următorCNCAV: Alte peste 80.000 de doze de vaccin antiCOVID administrate de la ultima raportare