EMA: Decizia privind autorizarea vaccinului anti-COVID-19 Johnson & Johnson în UE, pe 11 martie

0
191

Decizia privind autorizarea în UE a vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson va fi luată pe 11 martie, a anunțat, marți, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), informează AFP.

”Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA urmează să dea recomandarea sa pentru vaccinul COVID-19 al Janssen (filiala europeană a Johnson & Johnson) pe 11 martie”, în cadrul unei reuniuni speciale, a precizat agenţia europeană pe Twitter.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Articolul precedentParlamentul a adoptat legea bugetului de stat pe 2021
Articolul următorGermania: Angela Merkel va propune o relaxare uşoară a restricţiilor şi testarea masivă a populaţiei