EMA aprobă extinderea producției de vaccin anti-COVID-19 Moderna

0
82
General view of the EMA (European Medicines Agency) offices in Canary Wharf, London. Countries across the EU are bidding to host the EMA and the EBA when they re-locate after Brexit. Picture date: Tuesday August 1st, 2017. Photo credit should read: Matt Crossick/ EMPICS Entertainment.

Comitetul EMA pentru medicamente umane (CHMP) a aprobat extinderea procesului de producție a substanței active la fabricile unde se produce vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna din Statele Unite (SUA), informează vineri EMA.

Se așteaptă ca această recomandare să aibă un impact semnificativ asupra aprovizionării cu Spikevax, vaccinul COVID-19 dezvoltat de Moderna, în Uniunea Europeană. Se estimează că, în al treilea trimestru al anului 2021, lanțul de aprovizionare din SUA va furniza 40 de milioane de doze de vaccin pentru piața europeană.

De la acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață pentru Spikevax, CHMP a autorizat un total de patru unități de producție pentru producerea substanței active pentru acest vaccin, două în SUA și două în Visp, Elveția.

Această recomandare nu necesită o decizie a Comisiei Europene.

Articolul precedentCâți medici și câți profesori s-au vaccinat anti-COVID-19, în București. Anunțul prefectului Capitalei
Articolul următorUngaria: Vaccinare obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar. A treia doză, autorizată