Ministrul Educaţiei a precizat că elevii cu contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică, cei care au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical, dar şi elevii care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, vor învăţa online.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii recomandă ca elevii cu simptome „specifice” să rămâne acasă.

Totodată, vor preda online şi profesorii care prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.

Conform sursei citate, sunt cinci excepţii în care va trebui asigurată educaţia online:

  • elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical;
  • elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare;
  • elevii prezintă simptome; recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă;
  • profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii;
  • profesorii prezintă simptome specifice.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că școlile se vor redeschide pentru predarea în sistem fizic, de luni, 8 februarie.

„Nu suntem singuri în Europa, ne-am uitat să vedem ce fac alții. Putem constata că majoritatea țărilor din UE deschid școlile. Sunt foarte puține, doar trei state care nu deschid școlile. În consecință, în unanimitate am decis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Ținem însă cont de situația din fiecare localitate și în fiecare școală se vor lua măsuri stricte”, a precizat președintele Klaus Iohannis.