Efortul fizic moderat, alimentatia sanatoasa, evitarea stresului – cateva dintre elementele care mentin inima sanatoasa

0
66

Bolile coronariene sunt responsabile de decesul a peste sapte milioane de persoane la nivel mondial, iar alte sapte milioane de persoane isi pierd viata in urma unui atac de cord, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Pe langa factorii de risc neinfluentabili care duc la aparitia acestor afectiuni ale inimii, exista si factorii de risc influentabili (sedentarism, alimenatie, fumat, stres, lipsa somnului) asupra carora se poate lucra astfel incat aparitia unor boli ale inimii sa fie prevenita.

in acest context, Asociatia Americana a Inimii subliniaza beneficiile majore pe care efortul fizic moderat si efectuat constant il are asupra cordului.

O alta metoda prin care se poate reduce riscul aparitiei unui atac de cord este schimbarea regimului alimentar. O alimentatie bazata pe fructe, legume si peste, dar si evitarea alimentelor procesate ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Recomandat este si consumul redus de sare, zahar si grasimi. Ţinerea sub control a greutatii este un alt element de care trebuie tinut cont in prevenirea unor afectiuni. Somnul suficient (opt ore de somn pe noapte) si de calitate si evitarea stresului pot preveni, de asemenea, declansarea anumitor afectiuni ale inimii, atrag atentia specialistii.

Articolul precedentInteractiunile dintre medicamente si alimente – ce trebuie sa stim
Articolul următorMinistrul Sanatatii: Vaccinul antirujeolic nu a lipsit vreodata