Eficienta medicamentelor impotriva cancerului, stopata de Vitamina C

0
154

Vitamina C reduce eficienta multor medicamente impotriva cancerului, potrivit unor studii de laborator.

Cercetatorii au testat in laborator efectele vitaminei C asupra eficientei unor medicamente anti-cancer. Astfel, rezultatele testelor efectuate pe soareci arata ca, dupa tratarea cu Vitamina C, efectul medicamentelor scade destul de mult. Dupa tratamentul cu Vitamina C, numarul celulelor canceroase distruse de medicamentele anti-cancer a scazut cu 30, pana la 70%, in functie de tipul medicamentului folosit.

Testele facute dupa chimioterapie au aratat ca celulele canceroase cresc de doua ori mai repede la soarecii tratati cu Vitamina C.

Medicamentele anti-cancer actioneaza pentru a distruge mitocondriile (mici structuri ale celulelor, care produc energia acestora) si pentru a produce moartea celulelor. Conform studiilor, Vitamina C protejeaza mitocondriile de distrugere, in timpul chimioterapiei, salvand astfel si celulele canceroase.

Cercetarile au aratat ca Vitamina C este acumulata de sase ori mai mult in celulele canceroase decat in cele sanatoase.

Vitamina C face bine numai celulelor normale, insa efectul sau protector, nu mai exista in relatie cu celulele canceroase. Folosirea suplimentelor de Vitamina C ar putea reduce capacitatea pacientilor de a raspunde tratamentului anti-cancer.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentProdusele alergene vor fi trecute pe etichetele alimentelor
Articolul următorCampanie de informare asupra efectelor hipertensiunii arteriale