Echipe mobile de vaccinare anti-COVID-19 la sate, însă doar la solicitarea autorităților locale

0
87

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat că vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural va continua, că autorităților vor trimite din nou echipe mobile de vaccinare, însă doar la solicitarea autorităților locale astfel încât procesul de vaccinare să fie unul eficient.

”Pentru noi e foarte important să avem o colaborare bună cu autoritățile locale. (…) Nu-mi doresc să mai trimitem echipe mobile într-o comunitate și să se întoarcă așa cum s-au dus, adică fără să vaccineze pe nimeni. Este foarte importantă implicarea reprezentanților comunității locale, începând de la primar și de la cei care se bucură de credibilitate – preot, pastor, învățător, polițist, toți cei care pentru comunitatea respectivă sunt oamenii de bază”, a punctat coordonatorul campaniei de vaccinare la un post de televiziune.

Coordonatorul campaniei de vaccinare subliniază rolul pe care medicii de familie îl au în procesul de imunizare.

„Am discutat cu o parte din reprezentanții medicilor de familie și una dintre soluțiile găsite și propuse ar fi interviul telefonic, adică practic să sunăm pacienții pe care îi avem în lista proprie, mai ales cei vulnerabili, cei după o anumită vârstă, să stăm de vorbă cu ei. Sigur că asta necesită timp. Am trimis în mod oficial această solicitare și am și discutat cu președintele Societății Naționale de Medicină de Familie și am trimis către toți reprezentanții asociațiilor și patronatelor de medicină de familie această solicitare de a intensifica partea de informare prin interviul telefonic”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

 

Articolul precedentGheorghiță: Nu este exclus ca în perioada lunilor viitoare să se genereze o nouă variantă virală
Articolul următorPeste 17.000 de persoane vaccinate anti-COVID în centrele implicate în maratonul de weekend din capitala