Echipa internațională de oameni de știință din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns joi în China, în localitatea Wuhan, pentru a investiga originile noului coronavirus care a declanșat pandemia de COVID-19.

Echipa formată din 10 experți, care a sosit în China într-un moment în care N-E țării se confruntă cu o reapariție a cazurilor de COVID-19, este condusă de Peter Ben Embarek, unul dintre cei mai mari experți ai OMS în boli ale animalelor care se transmit și la alte specii, scrie Reuters care citează un purtător de cuvânt al OMS.

Din echipă face parte și biologul vietnamez Hung Nguyen care a declarat pentru Reuters că nu se așteaptă la impunerea unor restricții în ceea ce privește activitatea echipei în China, însă a subliniat posibilitatea ca experții să nu găsească răspunsuri clare cu privire la originile pandemiei.

Experții trebuie să stea timp de două săptămâni în carantină, ulterior vor petrece alte două săptămâni intervievând specialiști de la diferite institute de cercetare, din spitale, dar și cu oameni din piața fructelor de mare din Wuhan, unde se crede că a apărut noul agent patogen, mai scrie Reuters.

Reamintim că echipa de experți trebuia să ajungă în China de la începutul lunii ianuarie.