Echipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat – DIA ROMANIA – este campioana Europei

0
222

DIA ROMÂNIA – echipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat din Romania a castigat Campionatul European al Persoanelor cu Diabet Zaharat, desfasurat anul acesta in Ungaria.

„Am urmarit toata desfasurarea editiei actuale a Campionatului European pentru Persoanele cu Diabet Zaharat. Din fericire selectionata noastra a avut anul acesta un parcurs exceptional. Faptul ca au ajuns in finala si ca au si castigat-o este un mare succes. Participarea lor la acest campionat este o dovada ca persoanele cu diabet zaharat sunt apte sa practice sportul de inalta performanta si sunt un bun exemplu pentru toti ceilalti”, a declarat pentru www.SanatateaTv.ro, conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Prin participarea la Campionatul European de Fotbal, Dia ROMÂNIA lanseaza un indemn pentru toti cei care se confrunta cu diabetul zaharat sa faca miscare si sa adopte un stil de viata sanatos.

„Sportul face parte din ceea ce se cheama interventie in stilul de viata al persoanelor cu diabet zaharat, de fapt in stilul de viata al nostru al tuturor. Pentru persoanele cu diabet zaharat, sportul asigura un echilibru metabolic bun si este o buna preventie pentru eventualele complicatii ale diabetului”, a adaugat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu.

DIA ROMÂNIA – echipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat din Romania a fost infiintata la initiativa Federatiei Asociatilor Diabeticilor din Romania.

Articolul precedentDubla mastectomie in cancerul de san precoce – „o interventie morbida, costisitoare si cu eficienta indoielnica”
Articolul următorImplantare bilaterala cu un nou tip de implant cohlear, realizata unui baietel de 3 ani