ECDC: 190 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii

0
320

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat, marți, că numărul cazurilor de hepatită acută de origine necunoscută la copii a ajuns la 190, transmite agenţia EFE.

”Sunt investigaţii în desfăşurare în toate ţările care au confirmat cazuri, dar deocamdată cauza acestei hepatite este necunoscută”, a declarat la o conferinţă de presă Andrea Ammon, directoarea ECDC.

Ea a menţionat că o posibilă cauză ar putea fi o legătură cu o infecţie provocată de un adenovirus. În orice caz, investigaţiile au exclus prezenţa oricărui virus hepatic cunoscut până în prezent, respectiv A, B, C, D şi E.

În Marea Britanie, ţara unde au fost semnalate primele cazuri de îmbolnăvire cu această hepatită de origine necunoscută, au fost confirmate până în prezent peste o sută de cazuri. Alte circa 40 au fost descoperite în zece state membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, la care se adaugă cele confirmate în SUA şi Israel. Un caz a fost confirmat şi în România.

”Cu atâţia factori necunoscuţi, este dificil de efectuat o evaluare a riscului, dar impactul este ridicat”, a mai spus şefa ECDC, făcând referire la faptul că aproximativ 20 de copii au necesitat transplant hepatic. Pe de altă parte, ea a a confirmat că nu s-a descoperit nicio legătură între aceste cazuri de hepatită şi călătorii.

Articolul precedentMS: Două decese la pacienți cu COVID, de la ultima raportare. 224 de persoane, la ATI
Articolul următorECDC: Numărul cazurilor COVID în Europa, în scădere, deși campania de vaccinare stagnează