Africa de Sud a identificat o „nouă variantă” a coronavirusului care provoacă valul doi de infecții, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, la câteva zile după ce Marea Britanie afirma că a găsit și ea o nouă variantă a virusului.

„Am convocat acest briefing public pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2, denumită în prezent varianta 501.V2, a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Zweli Mkhize.

„Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă”, a adăugat Mkhize.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecții, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că este în legătură cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă.

În urmă cu câteva zile, autoritățile din Marea Britanie anunțau că o „nouă variantă” a coronavirusului a fost identificată și se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul țării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock, spunea că au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.