DSU: România deține un sistem de urgență complex, integrat, competitiv

0
162

sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență/ Facebook

România deține în acest moment un sistem de urgență complex, integrat, competitiv în raport cu serviciile de urgență publice regăsite în alte state, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

”Serviciile Publice de Ambulanță din România sunt o componentă indispensabilă din cadrul managementului situațiilor de urgență, care de-a lungul timpului au evoluat constant, fie că vorbim de legislație, dotări, perfecționare, pregătire. Fiecare structură ce se regăsește în acest sistem complex este importantă și contribuie la îndeplinirea misiunii de a răspunde prompt nevoilor oamenilor aflați în suferință. Toate componentele converg către ceea ce România deține în acest moment, și anume un sistem de urgență complex, integrat, competitiv în raport cu serviciile de urgență publice regăsite în alte state. Doar împreună, lucrând cu aceeași dedicare, implicare și grijă pentru viața omului de lângă noi, suntem mai puternici și mai pregătiți în activitatea zilnică de salvare”, se arată într-o postare a DSU, făcută cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței.

Miercuri, serviciul de ambulanță din România împlinește 115 de la înființare.

”Astăzi, 28 iulie 2021, celebrăm activitatea colegilor din cadrul Serviciilor Publice de Ambulanță din România, adevărați profesioniști, care de 115 ani, cu multă implicare, dăruire și dragoste pentru oameni luptă zilnic alături de ceilalți salvatori din cadrul sistemului integrat de urgență din România, în scopul nobil de a salva vieți”, se mai arată în postarea DSU.

Articolul precedentGCS: 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și un singur deces, în ultimele 24 de ore
Articolul următorDefinitivarea posturilor suplimentare și reaplicarea Legii 5/2021,solicitările Federaţiei Sindicale Ambulanţa