DSP Prahova, apel pentru detaşări de personal de la unităţile sanitare de stat şi private

0
105
medic la laptop

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a lansat, marţi, un apel către unităţile sanitare publice sau private, precum şi către unităţile administrativ teritoriale care au în administrate structuri medicale, să detaşeze personal care să desfăşoare activităţi în cadrul DSP pentru gestionarea valului cincci al pandemiei de COVID-19.

”Având în vedere contextul epidemiologic actual şi deficitul major de personal cu care se confruntă DSP Prahova, facem apel către unităţile sanitare de stat şi private, UAT-urile care au structuri medicale, să ne sprijine cu detaşarea de personal pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2022, pentru a desfăşura activităţi specifice instituirii stării de risc epidemiologic şi biologic pe teritoriul României. Totodată menţionăm că aceste activităţi se pot desfăşura de cadre medicale şi în baza contractelor de voluntariat”, transmite, marţi, DSP Prahova.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că  ar fi nevoie de minimum 25 de persoane pentru realizarea anchetelor epidemiologice şi sprijinirea activităţii din call center.

Articolul precedentCoronavirus: Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de peste 11,03 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorGCS: Aproape 19.700 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 44 decese, în ultimele 24 de ore