Dr. Valeria Herdea recomanda alimentatia la san pentru bebelusi cel putin pana la varsta de doi ani

0
19

Alimentatia la san trebuie sa se prelungeasca minim sase luni si sa se intinda pana la varsta de cel putin doi ani, recomanda dr. Valeria Herdea, medic primar Medicina de familie. De altfel, acest principiu de alimentatie naturala se inscrie in randul recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Alimentatia la san asigura nutrientii necesari dezvoltarii bebelusului (proteine, glucide, lipide) intr-o proportie optima. Totodata, aduce aportul de macro si micro nutrienti, saruri minerale, vitamine, imuno-modulatoare.

„Laptele de mama contine cea mai mare cantitate de imunoglobulina A, cea care are ca beneficiu principal stimularea imunitatii naturale a organismului copilului. Ea este cea care il va proteja de-a lungul vietii de tot ce inseamna viroze, imbolnaviri”, ne-a declarat dr. Valeria Herdea.

Ad in title

Nu in ultimul rand, alimentatia naturala este extrem de importanta si pentru mama. O mama care alapteaza este protejata de infectii, de boli. De asemenea, uterul se retrage mult mai repede, iar refacerea dupa nastere este mult mai rapida in cazul mamelor care alapteaza, a mai explicat dr. Valeria Herdea.

Articolul precedentDr. Valeria Herdea: Vaccinarea, o metoda eficienta de a preveni infectiile virale
Articolul următorAplicatia pentru apnee „Help! Snoring” lanasata de Societatea Romana de Pneumologie, disponibila si pe Android