Dr. Alexiu: Rolul medicilor de familie în sistemul de sănătate nu este definit pe măsura importanţei lui

0
115

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a declarat că specialitatea medicinei de familie este confundată cu fostul „medic de circă”, iar această problemă de identificare indică faptul că rolul medicilor în sistemul de sănătate nu este definit pe măsura importanţei lui.

„Este confundată, practic, specialitatea cu fostul ‘medic de circă’. Această problemă de identificare, pe lângă toate celelalte probleme pe care le avem, indică faptul că rolul nostru în sistemul de sănătate nu este definit pe măsura importanţei lui, faptul că finanţarea medicinei de familie reprezintă o mare problemă, în continuare, şi nu suntem, aşa cum ar trebui, în centrul strategiei de medicină în România, şi faptul că nu putem să facem tot ceea ce ştim să facem, acel curriculum de pregătire nu se desfăşoară aşa cum ar trebui să fie în plenitudinea sa”, a declarat dr. Sandra Alexiu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul mesei rotunde „Salvați medicina primară”, parte din cea de a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ad in title

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Articolul precedentCNCAV: Alte peste 87.000 de persoane, vaccinate zilnic
Articolul următorDr.Rodica Tănăsescu, despre deficitul de medici de familie care va ajunge la o criză de nedepăşit