Introducerea retetei electronice reprezinta unul dintre obiectivele pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate doreste sa il implementeze in mai putin de o luna, dupa cum anuntau oficialii de la CNAS. Mai exact, reteta electronica urmeaza sa intre in functiune de la 1 iunie 2012. Desi acest obiectiv este privit in mod pozitiv de catre medicii de familie, totusi exista si unele retineri.

a€œNoi nu ne impotrivim. Suntem de acord cu principiul retetei electronice, dar avem rezerve in ceea ce priveste aplicarea proiectului pentru ca lucrurile trebuie facute in asa fel incat sa nu existe disfunctionalitati in activitatea cabinetului. Nu dorim sa ne trezim in situatia in care nu putem da pacientului reteta de care are nevoie. Se poate intampla sa nu functioneze internetul, curentul, sa nu functioneze SIUI-ul, sa fie vorba de un pacient la domiciliu. Pot exista o multime de cauze. Noi trebuie sa ne asiguram ca in orice situatie putem functiona si pacientii pot primi ceea ce li se cuvine si ceea ce au nevoie”, a declarat pentru Sanatatea TV, dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, in cadrul Conferintei Medical Forum 2012.

in ceea ce priveste noua lege a sanatatii, au mai existat discutii intre reprezentantii medicilor de familie si cei ai Ministerului Sanatatii. Cu toate acestea, a€œsuntem departe de a fi linistiti. Suntem constienti ca nu se pot face minuni odata ce sanatatea, in general, are o finantare dezastruoasa. Dar chiar daca nu se pot face minuni se poate crea un drum corect pentru medicina de familie si o cale care sa poata fi urmata ulterior spre a avea in sfarsit si progrese adevarate. Daca se va intelege acest lucru, eu cred ca deja suntem pe calea cea buna”, a mai adaugat dr. Rodica Tanasescu.

Cat despre relatia cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, reprezentantul medicilor de familie subliniaza ca este nevoie de normalitate, de raporturi corecte intre cei doi parteneri de contract, respectiv intre furnizori si CNAS.