Dr. Raed Arafat: Obligația DSU și MS este să fim pregătiți pentru ce poate fi mai rău

0
46

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat că estimările autorităților vizează o creștere a numărului noi de cazuri de persoane cu COVID-19, însă rămâne de văzut care va fi ritmul cu care se va întâmpla acest lucru.

Luni, România a înregistrat luni peste 4.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

”Noi am avut niște creșteri serioase. Vedem săptămâna aceasta cum vom fi. Faptul că am avut două-trei zile la 6.000 de cazuri nu trebuie să ne liniștească. Astăzi (luni – n.r.) au fost 4.000, dar știm foarte bine că era perioadă de weekend, se testează mai puțin, deci noi totuși ne așteptăm să avem creștere mai departe. Să vedem care va fi modalitatea de creștere, cât de încet sau cât de repede o să fie”, a declarat luni seara dr. Raed Arafat la B1TV.

În ceea ce privește numărul pacienților COVID-19 internați la Terapie Intensivă, șeful DSU a precizat că aici asistăm la o fază de platou.

”La Terapie Intensivă suntem pe un platou, suntem pe un platou de câteva zile, de 400 de cazuri. Mai crește cu câteva, mai scade cu câteva, dar e un platou. Să vedem cât se menține acest platou, dacă începe din nou să crească sau rămâne platoul acesta și crește doar numărul cazurilor mai ușoare. Sunt foarte multe variabile cu care putem să ne întâlnim. Cum v-am zis, obligația noastră, a Ministerului Sănătății este să fim pregătiți pentru ce poate fi mai rău, în speranța că totuși nu vom ajunge la astfel de situații”, a mai subliniat Arafat.

 

Articolul precedentMinistrul Sănătății, vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța
Articolul următorRaed Arafat, despre apariția diabetului juvenil la copiii infectați cu SARS-CoV-2