Dr. Raed Arafat, despre creșterea cazurilor de COVID-19 care ajung în stare gravă la spital

0
472

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a precizat că o posibilă explicație a creșterii cazurilor de COVID-19 care ajung în stare gravă la spital ar fi faptul că tot mai multe persoane se testează singuri, cu teste antigen, și preferă să rămână acasă chiar dacă testele sunt pozitive.

Pe de altă parte, șeful DSU atrage atenția și asupra corectitudinii cu care populația face aceste teste antigen.

”Vreau să subliniez și să transmit un mesaj legat de ce ne spun colegii noștri și observăm pe teren: multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Deci, comparativ cu situația de acum câteva luni, este că mai multe persoane se testează, știu că sunt pozitive, rămân acasă. Astăzi ni s-a atras atenția că sunt unii care poate să testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii și ajung la spital tardiv și, în final, se dovedește că sunt pozitivi”, a declarat dr. raed Arafat la un post de televiziune.

Totodată, dr. Raed Arafat recomandă populației să se informeze din surse sigure, avizate și să aibă în vedere, înainte de toate, recomadările medicilor.

”Populația trebuie să fie foarte atentă la acest lucru. Revenim la aspectele care sunt foarte importante: să nu asculte recomandări sau afirmații care nu sunt bazate științific, care nu vin din partea unor autorități abilitate și din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri. Astăzi am văzut colegi de la Oradea care au spus au avut unii pacienți care au spus nu vor să se trateze cu oxigen. Aceste situații pun viața oamenilor în pericol. Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informația”, a mai spus șeful DSU, la Antena 3.

 

Articolul precedentFinlanda și Islanda reiau vaccinarea anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani
Articolul următorMai mult de jumătate dintre israelieni au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19