Dr. Marinescu: Colmatarea nu este legată doar de locurile ATI, e valabil pentru toate locurile de internare

0
348
sursa foto captura youtube

Medicul infecționist Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a declarat că toți ne dorim o vară liniștită, dar realitatea din acest moment arată cu totul altfel.

“E clar că toți ne dorim o vară liniștită, dar realitatea din acest moment arată cu totul altfel. Colmatarea nu este legată doar de locurile de terapie intensivă, e valabil pentru toate locurile de internare, inclusiv în spitalele care nu sunt în circuitul COVID. În momentul în care a venit al treilea val, existau deja pacienți în secțiile de terapie intensivă și acei pacienți au perioade lungi de internare. Al doilea aspect este tulpina din Marea Britanie, care se transmite mult mai ușor și care dă forme severe și la cei tineri și de vârstă medie. (…) Fiind o variantă care se transmite mult mai ușor și pentru că, în general, tinerii sunt cei care interacționează, vom avea un număr foarte mare în rândul lor. Este motivul pentru care avem mai multe forme severe la tineri în valul al treilea”, a explicat medical Adrian Marinescu, la un post de televiziune.

Directorul medical al Institutului Matei Balș a spus că cei care au forme severe și critice de COVID-19, în cele mai multe dintre cazuri, nu sunt persoane vaccinate.

“Acest lucru ne demonstează că vaccinul ne protejează în sensul că dacă facem o infecție, facem o ușoară sau medie, în niciun caz una complicată – un element extrem de important”, a precizat medicul.

Articolul precedentBănescu (BOR) pledează pentru implicarea preoţilor în informarea legată de vaccinarea antiCOVID
Articolul următorOMS: Peste 130 de milioane de cazuri de COVID-19 la nivel global