Dr. Emilian Popovici: Imunitatea post COVID-19 este în unele cazuri mai puțin „robustă”

0
49

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici, îi sfătuiește pe cei care au trecut prin infecția cu noul coronavirus să nu abandoneze măsurile de protecție pentru că deși nu sunt foarte frecvente, reinfecțiile sunt posibile.

Medicul epidemiolog conf.univ.Dr. Emilian Damian atenționează că imunitatea sau protecția post COVID-19 este in unele cazuri mai puțin „robustă” și de o durată „mai greu precizabilă”.

„Având în vedere faptul că pe măsura trecerii timpului, numărul celor care au trecut prin infecția COVID-19 este în creștere, consider util să vin în fața voastră cu o nouă recomandare. Așa cum se știe imunitatea sau protecția post infecția COVID-19 este in unele cazuri mai puțin robustă și de o durată mai greu precizabilă. De aceea sfatul meu pentru cei care au trecut prin infecție este să nu abandoneze măsurile de protecție, fiindcă în cazul în care fac parte din categoria menționată și ajung la un moment dat să aibă un contact infectant cu un transfer de virus reprezentativ, reinfecțiile deși nu sunt foarte frecvente, sunt posibile! Este bine să avem în vedere și acest aspect de pe acum și să ne însușim un comportament care să reflecte respect atât pentru propria sănătate cât și pentru sănătatea celor din jurul nostru!”, după cum a transmis conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici.

Ad in title
Articolul precedentZiua internaţională a osteoporozei: 200 de milioane de femei, afectate la nivel internațional
Articolul următorUn bebeluş de 12 luni înghite, în medie, 1,5 milioane de microparticule de plastic pe zi, din biberon