Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, dr. Emilian Imbri, a declarat că a observat în rândul personalului medical din instituția pe care o conduce unele reacții ”mai zgomotoase” după vaccinarea cu cea de-a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit dr. Imbri, aceste reacții nu durează mai mult de o zi și reprezintă faptul că organismul reacționează, alertat fiind de la prima doză, adică creează anticorpi.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri la un post de televiziune.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București a mai precizat că, pentru a face o comparație între rezultatele imunizării la persoanele care n-au avut reacții și cele care au avut, va face în spital și o testare de anticorpi.

„Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a mai spus dr. Emilian Imbri la Digi24.