Educatia despre igiena este foarte importanta in randul copiilor, mai ales ca la varsta frageda este cel mai usor sa deprinda obiceiuri corecte in ceea ce priveste igiena personala si colectiva. Parintii si profesorii joaca un rol important in transmiterea acestora, ajutand astfel la diminuarea riscului de imbolnavire.

Potrivit dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena si Alimentatie in cadrul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, a€œeste esential sa ne invatam copiii sa respecte regulile elementare de igiena; in felul acesta ii putem feri de un numar mare de afectiuni serioase, cum sunt hepatita A sau afectiunile gastro-intestinale care, din pacate, apar destul de frecvent la varsta copilariei. in plus, le formam deprinderi corecte, pe care le vor aplica si ca oameni adulti”.

in acest context, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului continua proiectul educational „Igiena acasa si la scoala”. „Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului incurajeaza acest demers datorita succesului pe care l-au inregistrat etapele trecute, cat si datorita impactului pe care proiectul educational il are pe termen lung asupra generatiilor de copii. in ceea ce priveste respectarea normelor de igiena si mentinerea sanatatii, societatea romaneasca este una vizibil anacronica. Vulnerabili in fata acestor riscuri sunt copiii, motiv pentru care existenta unui program care sa ii educe si responsabilizeze este deosebit de importanta”, a declarat Rodica Cherciu, Inspector General, Directia Educatie si invatare pe tot Parcursul Vietii din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Proiectul isi propune sa creeze o legatura mai stransa intre copii, cadre didactice si parinti, acestia din urma avand un rol deosebit de important in educarea si responsabilizarea celor mici.