Reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală și-au arătat disponibilitatea de a oferi infrastructură ATI încă de acum o lună. Însă este nevoie ca Ministerul Sănătății să identifice și să detașeze personalul medical care să lucreze în acest sector.  

”Încă de acum o lună Institutul Matei Balș și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziție ventilatoare și paturi de terapie intensivă și locație, cu condiția ca Ministerul Sănătății să asigure personalul care să opereze o astfel de secție. Practic, noi punem la dispoziție infrastructura, dar avem nevoie de medici care să lucreze aici. (…) Discuția a fost pentru deschiderea fazei intermediare de 40 de paturi. Am avea nevoie de un minim de 7-8 medici de terapie intensivă și peste 30 de asistente, îngrijitoare și infirmiere”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului ”Matei Balș” din Capitală, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview. 

De la momentul discuțiilor și până în prezent nu s-a primit niciun răspuns din partea Ministerului Sănătății, deși premierul Ludovic Orban a declarat luni dimineață că va crește numărul de paturi la Institutul ”Matei Balș”. 

În ceea ce privește identificarea personalului medical necesar pentru extinderea numărului de paturi, purtătorul de cuvânt al unității medicale rămâne rezervat mai ales în condițiile în care, în prezent, presiunea pe medicii de terapie intensivă este foarte mare.