Dr. Alina -Ionela Croitoru: Pacienții cu astm să evite dezinfectanții

0
251

Asist. Univ. Dr. Alina -Ionela Croitoru, președintele Asociației de Educație în Boli Respiratorii, a declarat că pacienții cu astm trebuie să încerce să evite expunerea la alergeni care le provoacă crizele de astm, iar unul dintre aceștia fiind reprezentați de substanțele dezinfectante.

“Acestea trebuie folosite numai dacă pacienții cu astm le-au mai folosit anterior și știu că nu dezvoltă reacții de bronhospasm, ideal dacă se poate să fie folosite de altcineva din familie, fiind aerisită foarte bine camera după folosirea lor”, a spus Asist. Univ. Dr. Alina -Ionela Croitoru.

Aceasta a adăugat că în ultima sa gardă, s-au prezentat doi pacienți fără boală respiratorie cunoscută, care au prezentat criză de bronhospasm, după utilizarea de substanțe dezinfectante în spații închise.

Explicațiile au fost oferite în cadrul conferinței online „ASTMUL și HIPERTENSIUNEA PULMONARĂ: două afecțiuni, mai multe fațete”. Evenimentul este realizat de Asociația pentru Educație în Boli Respiratorii în contextul Zilei Mondiale a Hipertensiunii Pulmonare. Astăzi ar fi trebuit ca Global Initiative for Asthma să marcheze și Ziua Mondială a Astmului, dar promovarea acestei zile a fost amânată de GINA din cauza contextului epidemiologic actual.

Articolul precedentANMCS: Igiena din unitățile sanitare, printre principalele probleme semnalate de pacienți și aparținători
Articolul următorINSP: 61,8% dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 în cursul săptămânii trecute au fost bărbați