Două persoane vaccinate împotriva variolei maimuţei în Franţa, după ce au fost expuse la virus

0
112

Două persoane care au fost expuse la virusul variolei maimuţei au fost vaccinate în Franţa, au precizat autorităţi sanitare de la Paris pentru DPA.

Cele două persoane au fost vaccinate vineri la un spital din Paris cu vaccinul împotriva variolei, după ce anterior autorităţile sanitare franceze au recomandat vaccinarea în cazul persoanelor care au intrat în contact cu virusul.

Vaccinul a fost administrat în contextul unei creşteri a numărului de cazuri de variola maimuţei. Virusul provoacă de obicei simptome uşoare cum ar fi erupţii cutanate, febră şi pustule, care pot deveni însă şi severe.

Virusul este prezent în 20 de ţări, iar numărul cazurilor ar putea creşte, a precizat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ministrul francez al Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, a spus în această săptămână că au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu virusul variolei maimuţei în Franţa şi că situaţia este sub control.

În Marea Britanie, unde au fost identificate mult mai multe cazuri, peste 1.000 de persoane au fost vaccinate după ce au venit în contact cu virusul. Regatul Unit a cumpărat peste 20.000 de doze de vaccin.

În Germania nu au fost încă raportate vaccinări, deşi autorităţile sanitare au comandat până la 40.000 de doze.

Articolul precedentProiect MS: Încă un post de secretar de stat și creșterea numărului maxim de posturi din instituție
Articolul următorSpitalul ”Victor Babeș” Timișoara: Ce este pleurezia? Ce complicații poate produce „apa la plămâni”