Două centre de vaccinare anti-COVID-19, amenajate la Circul Metropolitan Bucureşti

0
500
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

O parte din Circul Metropolitan Bucureşti va fi pusă la dispoziţia Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), în vederea amenajării a două centre, cu 14 puncte de vaccinare., după ce consilierii generali ai Capitalei au adoptat în şedinţa de vineri un proiect în acest sens.

Conform proiectului, introdus pe ordinea de zi suplimentară, se aprobă schimbarea temporară a destinaţiei şi transmiterea dreptului de administrare de la Circul Metropolitan Bucureşti către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), în scopul organizării a două centre de vaccinare. Funcţionarea centrelor de vaccinare va fi asigurată de ASSMB.

„În acest spaţiu, aflat în administrarea Circului Metropolitan Bucureşti, urmează a fi amenajate două centre de vaccinare cu un total de 14 puncte de vaccinare”, prevede referatul de aprobare.

Schimbarea temporară a destinaţiei şi transmiterea dreptului de administrare se aprobă pentru o perioadă de un an. Cheltuielile cu utilităţile rămân în sarcina Circului Metropolitan.

Spaţiul destinat fiecărui centru de vaccinare va include: punct de recepţie, punct de triaj medical, puncte de vaccinare, punct de supraveghere postvaccinare. Fiecare centru va avea un medic coordonator şi va fi organizat respectând un circuit într-un singur sens. Zona de triaj medical va fi deservită de o echipa medicală, punctul de vaccinare va fi deservit de doi asistenţi medicali şi de registrator, iar zona de supraveghere postvaccinare va fi deservită de personal medico-sanitar şi auxiliar, fiind necesar cel puţin un medic. De asemenea, în fiecare centru de vaccinare se va asigura separarea prin paravane a echipelor de vaccinare, în cazul în care nu există cabinete separate.

Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, pentru a evita aglomeraţia. Persoanele se pot programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială.

La intrarea în centrul de vaccinare, va fi verificată temperatura persoanelor, nefiind permis accesul celor care au peste 37,3 grade Celsius şi care vor trebui să se reprogrameze.

Articolul precedent53 de pacienți transferați la alte spitale după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”.Care este starea lor?
Articolul următorNu există legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech şi decesele post-vaccinare. Precizările EMA