Dotari exceptionale pentru spitalul de pediatrie Deva

0
191

Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Deva a fost dotata cu doua echipamente ultramoderne de investigatii, necesare tratarii copiilor bolnavi, aparatele fiind puse in functiune, cu ocazia unui seminar dedicat tratamentelor de ultima ora in pediatrie.

„Sunt echipamente ultraperformante, de o mare necesitate specialistilor in pediatrie. Primul aparat, un electroencefalograf cu electromiograf, este destinat investigatiilor neurologice si neuromusculare. Al doilea echipament medical este un gastrofibroscop de uz pediatric, unic in judetul Hunedoara, ce va fi utilizat pentru investigatiile tubului gastric si ale afectiunilor digestive”, a declarat directorul Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara, dr. Dan Magheru.

Medicii apreciaza ca principalul beneficiu al celor doua echipamente consta in faptul ca nu va mai fi nevoie ca micutii bolnavi sa fie trimisi in centrele universitare pentru efectuarea investigatiilor de specialitate pe domeniile neurologie si afectiuni digestive.

Investitia in aparatele medicale a fost efectuata din fonduri ale Consiliului Judetean Hunedoara, care a alocat in acest sens un buget in valoare totala de 240.000 lei.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBolnavii de la Spitalul Municipal Arad, lasati fara mancare
Articolul următorUn nou centru privat de dializa