Donald Trump retrage Statele Unite ale Americii din Organizația Mondială a Sănătății

0
34

Statele Unite ale Americii vor fi retrase din Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Este anunțul făcut de președintele Donald Trump, scrie BBC. Procedurile în acest sens au început.

Președintele American a anunțat intenția retragerii din OMS încă din luna mai, acuzând Organizația Mondială a Sănătății că se află sub controlul Chinei în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

„Vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa fondurile către alte organizații de sănătate publică la nivel mondial. (…) Lumea suferă acum ca urmare a unei disfuncționalități a guvernului chinez. (…) China are control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății”, declara la acea vreme președintele Trump.

Ad in title

Deși au fost multe apeluri din partea Uniunii Europene și ale altor organizații, Trump a rămas ferm în ideea că va redirecționa fondurile în altă parte. Mai mult, a notificat ONU și Congresul despre intențiile sale. Procesul de retragere ar putea dura cel puțin un an, mai scrie BBC.

Notificarea retragerii SUA, începând cu data de 6 iulie 2021, a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

Articolul precedentPacienții care au luat ”pe termen lung” hidroxiclorochină nu sunt protejati de forme grave de COVID-19
Articolul următorLIVE Dr.Zarafin Laura (ATI Spitalul Colentina), despre situația locurilor și a medicilor ca