Doliu în lumea medicală. Un reputat medic din Timișoara a încetat din viață

0
327

Doliu în lumea medicală din România. Doctorul Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara, s-a stins fulgerător din viață, la doar 58 de ani.

„Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Unul dintre cei mai cunoscuți,  apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. Doctorul Ovidiu Burlacu a plecat dintre noi, fulgerător, în acesta după-amiază. Medicul care a salvat viețile a mii și mii de pacienți și a condus Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara. A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de câte ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna că fiind un membru al familiei spitalului nostru. Suntem alături de colegii de la Spitalul Muncipal și de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumina”, a transmis colectivul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Medicul Ovidiu Burlacu a încetat din viață duminică după-amiază. Medicul era specialist în chirurgie toracică și a condus Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara.

Articolul precedentCîmpeanu, despre dreptul părinților de a ști dacă profesorii sunt vaccinați anti-COVID: Doar în limitele GDPR
Articolul următorGCS: 1.035 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 25 decese, în ultimele 24 de ore