Doctor Honoris Causa – Prof. univ. dr. Alexandru Irimie

0
60

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davilaa€œ, din Bucuresti.

Distinctia i-a fost acordata in semn de consideratie pentru activitatea medicala si de cercetare in domeniul sanatatii desfasurata pana in prezent.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a remarcat ca un reputat chirurg oncolog, dar si ca personalitate care a contribuit la ceea ce este astazi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta”, din Cluj-Napoca.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a nascut in anul 1955, in judetul Bihor. Prof. Irimie are o supraspecializare in chirurgia oncologica si ginecologia oncologica si un masterat in management-ul serviciilor de sanatate. De asemenea, prof. univ. dr. Alexandru Irimie are o bogata activitate profesionala, didactica si de cercetare si este presedintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sanatatii.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie a declarat pentru SanatateaTV.ro: a€œMa simt onorat si emotionat deopotriva pentru aceasta inalta distinctie. Acest titlu inseamna incununarea cu succes a tuturor activitatilor mele medicale stiinifice. Colaborarea Universitatii de Medicina si Farmacie a€œIuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca cu Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti dateaza de peste 90 de ani si va continua multi ani de acum inainte. Aceasta distinctie inseamna si foarte multa munca, de multe ori munca in echipa si le multumesc tuturor celor din echipa care a pus si pun Clujul pe harta medicinii internationale.”

Distinctia a fost inmanata de acad. Ioanel Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa s-a desfasurat in cadrul celui de-al III-lea Congres al Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila”, eveniment ce s-a desfasurat in perioada 28-30 mai 2015, la Palatul Parlamentului.

Articolul precedentRomania ar putea avea anul viitor primii asistenti medicali specializati in podiatrie
Articolul următorObiceiurile alimentare ale romanilor – intre gust, siguranta si sanatate