Dispozitiv de ultima generatie pentru administrarea insulinei

0
48

A fost lansat un nou dispozitiv de administrare a insulinei, FlexPen. Dispozitivul nu este altceva decat o varianta moderna a pen-urilor pentru insulina utilizate zilnic de catre persoanele cu diabet.

Eticheta, ambalajul si cartusul dispozitivului au fost modificate oferind un beneficiu major pacientilor, care de cele mai multe ori utilizeaza tipuri diferite de insulina, in functie de momentul zilei. Noul dispozitiv permite diferentierea tipului de insulina, scazand, asadar, riscul aparitiei unor erori in administrarea tratamentului. Un alt beneficiu este dat de faptul ca Noua Generatie FlexPen permite dozarea exacta a insulinei, iar scala de cozare revine automat la zero dupa fiecare injectare. De asemenea, dispozitivul necesita o forta de injectare a insulinei cu 30% mai mica, simplificand in acest mod procesul de injectare. „Noua Generatie FlexPen indeplineste toate aceste cerinte, devenind astfel solutia optima in tratamentul zilnic al persoanelor cu diabet”, a afirmat Prof. Dr. Radu Lichiardopol, Presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

in prezent, FlexPen este cel mai utilizat dispozitiv de administrare a insulinei la nivel mondial si se inscrie in inovatiile tehnologice ale companiei producatoare.

Articolul precedentLipsa vitaminei B12 – cauza malformatiilor la copii
Articolul următorMedicii de familie – informati cu privire la depistarea simptomelor autismului