Dispensarele din Bistrita Nasaud sufera de o lipsa acuta de medici radiologi

0
171

Trei aparate radiologice cumparate in urma cu unsprezece ani de Ministerul Sanatatii pentru dotarea centrelor medicale din Rodna, Susenii Bargaului si Teaca, nu au fost folosite niciodata din cauza lipsei medicilor radiologi.

Primarii sunt revoltati ca trebuie sa plateasca suma de 1000 de lei anual pentru intretinerea spatiilor in care stau aparatele si, drept urmare, au amenintat ca le vor scoate afara.

„Este adevarat ca aparatele nu au fost folosite pana acum, fiindca nu au fost medici radiologi care sa le utilizeze. Este o mare criza de medici radiologi; abia se gasesc patru in tot judetul, dintre care doi sunt pensionari” a precizat dr. Anca Andritoiu, seful ASP Bistrita Nasaud.

Singura solutie pentru a „scapa” de aparatele incomode ar fi ca acestea sa fie preluate de alte spitale din zona. Din pacate, in prezent, nu se stie pentru ce solutie se va opta.

Centrul de Sanatate Teaca este singurul care a anuntat ca in viitorul apropiat vrea sa foloseasca aparatul pentru ca, va incheia o conventie de colaborare cu un medic radiolog. Deocamdata insa nu a reusit sa faca acest lucru.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentLimfomul afecteaza anual 1500 de romani
Articolul următorDin 2014, analizele pentru depistarea cancerului de prostata ar putea fi obligatorii