Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, despre protecția vaccinurilor față de varianta Omicron

0
93

Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, a afirmat, într-un interviu acordat AFP, că nu există niciun motiv să ne îndoim de faptul că vaccinurile actuale nu protejează bolnavii contaminaţi cu Omicron împotriva formelor severe de COVID-19.

„Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce priveşte severitatea bolii şi spitalizarea, şi nu există niciun motiv să credem că nu ar fi cazul cu Omicron”, a explicat Michael Ryan, în interviul AFP, citat de presa internațională.

Acesta a mai spus că, de asemenea, „comportamentul general pe care îl vedem până acum nu arată nicio creştere a severităţii. De fapt, unele locuri din Africa australă raportează simptome mai uşoare”.

„Trebuie să fim foarte atenţi la modul în care analizăm” aceste date, a adăugat, totuşi, Michael Ryan, având grijă să sublinieze în mai multe rânduri că ne aflam chiar la începutul studiilor unei variante detectate abia pe 24 noiembrie de către autorităţile sud-africane şi care de atunci a fost identificată în zeci de ţări.

 

Articolul precedentCNSU: Relaxări de Sărbători. Ce restricții sunt eliminate
Articolul următorProf. dr. Alexandru Rafila: Ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii