Directorul OMS, despre pandemia de COVID-19: Ne aflăm într-un moment critic

0
71
Microscopic view of Coronavirus, a pathogen that attacks the respiratory tract. Analysis and test, experimentation. Sars. 3d render

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat, luni, statelor să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, spunând că acestea dispun în prezent de toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru, informează Reuters.

”Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze.

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă”, a spus directorul OMS.

La rândul său, Schulze a spus că principala prioritate a Germaniei, care a preluat preşedinţia G7, este aceea de a pune capăt pandemiei la nivel mondial şi a făcut apel la o ”vaccinare masiv accelerată, cu adevărat globală” pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Evenimentul de la Geneva dă startul unei săptămâni de şedinţe ale Comitetului Executiv al OMS în cadrul cărora urmează să fie discutate aspecte cheie privind viitorul agenţiei sanitare a ONU, inclusiv posibilitatea unui al doilea mandat pentru Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Articolul precedentBucurești: Incidența COVID-19 a depășit pragul de 10 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorGCS: 12.082 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 41 decese, în ultimele 24 de ore