Directorul general al INSP, în incompatibilitate, potrivit ANI

0
304

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul directorului general al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), se arată în comunicatul agenției.

Potrivit sursei citate, „Pârvu Simona, fost Funcționar public (Șef serviciu) în cadrul Ministerului Sănătății și actual Director general la Institutul Național de Sănătate Publică, a deținut și exercitat simultan funcția publică de conducere (șef serviciu) la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman (coordonator național formare – cod COR 112029 manager, în cadrul Proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern” Cod My SMIS 106519), încasând un venit net în sumă de 20.110 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.”

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentStarea de alertă, prelungită cu 30 de zile de Guvern
Articolul următorVIDEO – Voci pentru Sănătate – Medicul de familie în România – Medicul de familie în Europa