DGPMB: Bărbatul care oferea teste PCR COVID-19 cu rezultate negative, reținut

0
52
Foto: zi-de-zi.ro

Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) informează joi că  bărbatul care oferea rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate rezultate negative ale unor teste moleculare RT- PCR privind detecţia virusului SARS-COV-2 a fost reținut.

El a fost reținut  pentru fals material în înscrisuri oficiale, după ce ar fi postat mai multe anunţuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, oferea aceste documente.

Potrivit unui comunicat de presă al DGPMB, miercuri, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, în perioada februarie – aprilie 2021.

Ad in title

În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificat un bărbat, fiind reţinută în sarcina acestuia săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunţuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menţionate datele cumpărătorului şi rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

”În vederea întregirii probatoriului, la data de 21 aprilie a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile şi carduri bancare”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, cu cel în cauză în stare de reţinere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Articolul precedentNoul ministrul al Sănătății, despre situația paturilor de la terapie intensivă și personalul medical
Articolul următorCNSCBT: 95% dintre decesele COVID-19 aveau comorbidităţi asociate