DGASMB, împuternicită să identifice spaţii pentru găzduirea copiilor ai căror părinţi sunt infectaţi

0
41

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a fost împuternicită să identifice spaţii corespunzătoare primirii şi găzduirii copiilor ai căror părinţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, copiilor medicilor, lucrătorilor din domeniul asistenţei sociale sau altor categorii socio-profesionale care tratează sau intră în contact cu bolnavii de COVID-19.

Și asta după ce Consiliul General al Capitalei a adoptat proiectul de hotărâre care prevede că DGASMB va pune la dispoziţia direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor spaţiile identificate, în baza unor protocoale de colaborare.

Serviciile de asistenţă medicală pentru aceşti copii vor fi asigurate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, la solicitarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor. Aceste direcţii, respectiv DGASMB, vor asigura personal de specialitate, în funcţie de numărul acestor copii.

Ad in title

DGASMB va asigura hrana acestora, pe toată perioada găzduirii or în spaţiile identificate.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, în şedinţa CGMB, că autoritatea locală va avea grijă ca aceşti copii să beneficieze nu doar de asistenţă educativă, ci şi de hrană care să conţină toţi nutrienţii necesari dezvoltării armonioase a copiilor, pe categorii de vârstă.

„Vom beneficia de asistenţa unor medici nutriţionişti care vor stabili meniul împreună cu colegii noştri de la DGASMB”, a adăugat Firea.

Articolul precedentAproximativ 20.000 de viziere vor fi produse de MApN
Articolul următorMy Hero is You, o carte de poveşti pentru a-i ajuta pe copii să facă faţă pandemiei de COVID-19