Dezbateri privind comasarea Institutului a€œC. C. Iliescu” cu Spitalul Clinic Fundeni

0
64

Echipa Sanatatea TV a discutat cu doi reprezentanti de seama ai Institutului de Boli Cardiovasculare a€œC. C. Iliescu”, privind initiativa Ministerului Sanatatii referitoare la reorganizarea spitalelor din Capitala. Printre acestea, se discuta si despre unirea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu”, a Institutului Clinic de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni si a Institutului Clinic de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni cu Institutul Clinic Fundeni.

Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, sef Sectia II Cardiologie din cadrul Institutului a€œC. C. Iliescu”, considera necesar proiectul Ministerului Sanatatii privind reorganizarea sistemului medical, insa comasarea Spitalului C.C. Iliescu cu Spitalul Fundeni nu este avantajoasa.

Un alt reprezentant al Spitalului C.C. Iliescu, prof. univ. dr. Vlad Iliescu, sef Clinica de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul spitalului, ne-a declarat ca a€œinstitutia nu are datorii, este informatizata, a fost facuta reducerea numarului de paturi, iar cheltuielile personalului sunt de 32%, in conditiile in care ordinul ministrului Sanatatii prevede o limita de cheltuieli de personal pana la 70%, iar media pe tara este undeva la 80%”.

Ad in title
Articolul precedentCseke Attila: Reorganizarea sistemului spitalicesc este necesara
Articolul următorConferinta Nationala Alzheimer 2011, campanie de lobby in vederea elaborarii unei strategii nationale de asistenta si ingrijire