Cseke Attila: Reorganizarea sistemului spitalicesc este necesara

0
41

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a subliniat inca o data importanta reorganizarii sistemului spitalicesc din Romania. Potrivit oficialului, un astfel de proces este necesar mai ales in conditiile in care orice spital are rolul de a oferi pacientului sansa de a se trata. Prin urmare, dintre cele 435 de unitati sanitare cu paturi, care exista in prezent atat in reteaua proprie, cat si in administrarea autoritatilor locale, un numar de 182 sunt propuse sa ramana fara personalitate juridica si sa se reorganizeze in sectii exterioare.

Din acest total, 111 unitati sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unitati care se vor reprofila in camine pentru persoane varstnice sau centre de permanenta, conform planului de reorganizare in domeniul sanitar.

in ceea ce priveste caminele de batrani si centrele de permanenta, desi la inceputul descentralizarii existau 288 de astfel de centre, numarul acestora s-a redus la aproape 25 de camine pentru persoane varstnice si 83 de centre de permanenta, potrivit ministrului Sanatatii. in acelasi timp, in perioada 1 aprilie 2011 – 31 decembrie 2013, se va desfasura programul „Dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice”. Iar asta in contextul in care exista deja aproximativ 2.500 de persoane inscrise pe lista de asteptare, conform ministrului Cseke Attila.

Ad in title

in caminele pentru persoane varstnice, care urmeaza sa fie infiintate prin reorganizarea unitatilor sanitare, vor putea primi asistenta intre 2.500 si 4.800 de persoane varstnice. Pe de alta parte, incepand cu data de 1 aprilie 2011, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu va mai fi obligata sa incheie contracte cu toate unitatile spitalicesti.

Un material video pe acelasi subiect puteti viziona aici

Articolul precedentBarbatii care consuma alimente sarate sunt expusi riscului de a face cancer la stomac
Articolul următorDezbateri privind comasarea Institutului a€œC. C. Iliescu” cu Spitalul Clinic Fundeni