Despescu: 10.000 de români din diaspora s-au întors în județul Suceava de la începutul pandemiei în România

0
35

Aproape 10.000 de români din diaspora s-au întors în Suceava de la începutul pandemiei în România, județ care a înregistrat cel mai mare număr de decese şi de cazuri de îmbolnăvire de la începutul pandemiei în România, a declarat secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

”Numai în luna martie au intrat în ţară peste 260.000 de cetăţeni români care au fost verificaţi în linia a doua. Din aceşti cetăţeni care au fost verificaţi în linia a doua, un număr important este comunicat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Suceava şi mă refer aici la un număr de aproape 10.000 de cetăţeni care au ajuns în judeţul Suceava”, a declarat Bogdan Despescu, marți seara, la un post de televiziune.

El a precizat că, încă de la momentul declarării acestei situaţii din Italia, la nivelul MAI au fost organizate măsuri de verificare în punctele de trecere ale frontierei. Verificările i-au vizat pe cei care veneau din zonele roşii şi galbene.

Ad in title

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, că numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus la Suceava a ajuns la 638. Tot la Suceava s-au înregistrat şi cele mai multe decese. Doar în cursul zilei de marţi autorităţile au anunţat decesul a 8 persoane internate în Spitalul Judeţean Suceava.

Municipiul Suceava şi opt comune limitrofe au intrat în carantină, luni seară, când numărul cazurilor confirmate era de 593.

 

Articolul precedentEMA: Cel puțin un an, până la un vaccin împotriva coronavirus utilizat „pe o scară largă”
Articolul următor865 de morți de coronavirus în 24 de ore, în SUA