Demitere la Spitalul „Victor Babes”!

0
212

Ministrul Sanatatii, Ionut Bazac, impreuna cu secretarul de stat Raed Arafat, a efectuat un control la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Capitala. Noul ministru al Sanatatii s-a declarat nemultumit de conditiile in care functioneaza institutia. in urma controlului, acesta a dispus incetarea contractului de management incheiat cu managerul spitalului, Cristian Banu.

Bazac a descoperit ca spitalul dispune de un aparat radiologic extrem de performant, care insa nu poate fi folosit, deoarece este defect de mai mult timp. O alta neregula depistata este absenta unui asistent de radiologie, existenta unuia fiind cu atat mai importanta cu cat spitalul este unul care se ocupa de urgente.

„in cazul in care vine o pneumonie sau o infectie acuta de cai respiratorii, pacientul e consultat, suit in ambulanta si dus la Institutul Marius Nasta. Deci cheltuim bani sa cumparam echipamente, sa transportam pacientii, avem sectii dezafectate, lipseste oxigen, lipseste unitate ATI… Sunt multe lucruri care trebuie remediate”, a declarat pentru RealitateaTV Ionut Bazac.

Contactat de catre SanatateaTV, Cristian Banu, managerul demis al Spitalului „Victor Babes”, a declarat ca decizia ministrului Bazac este una pur politica, fara fundamente reale. Acesta sustine ca acuzele aduse de catre Bazac sunt puerile si pot fi demontate cu usurinta prin dovezi scrise, care contesta existenta neregulilor invocate.

Ionut Bazac a inspectat si Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu”. in urma controlului nu au fost depistate nereguli, iar ministrul s-a declarat foarte multumit de modul in care unitatatea sanitara functioneaza.

„Nu merg in spitale pentru a pedepsi pe cineva. Daca intr-un loc gasesc lucruri bune trebuie sa le spun. in Maternitatea Giulesti nu am avut ce reprosa managerului sau personalului. Dar nu pot admite ca alti manageri, cum ar fi cel de la spitalul Babes sa nu se preocupe de asigurarea conditiilor necesare desfasurarii actului medical”, a declarat Ion BAZAC, ministrul Sanatatii.

Bazac a efectuat in ultima perioada mai multe controale la spitalele din tara. in urma acestor inspectii, managerii spitalelor judetene Giurgiu si Ialomita au fost demisi.

Articolul precedentManagerii spitalelor judetene Giurgiu si Ialomita au fost demisi!
Articolul următorCine poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?